SOLVED SCCM applications stuck at 0% downloading

Status
Not open for further replies.

syed sameer

Well-Known Member
144
2
18
Dear prajwal

I created office 2013 package and deployed successfully to the windows 7 clients, and clients were received successfully and installed, but now some clients not downloading application it's just showing downloading but it's not moving from 0%, in sccm server if I opened device collection error showing content not found,
 
Solution
Hello! I'm fairly New to SCCM 2012 my self, but i had a similar problem. I solved it by changing a setting in the package.
Right click Your package and choose "Properties". Then go to "deployment types" and choose the package, then "edit"

In the "content" page at the bottom you'll find an option called "Deployment options" - Choose "Do not download content" :)

Hope this will help :)
OP
S

syed sameer

Well-Known Member
144
2
18
Boundary group associated with dp but how to check communication between client and dp, as other deployment packages successfully installed in clients

Kindly advise
 
OP
S

syed sameer

Well-Known Member
144
2
18
Dear Prajwal

I found the cause why office 2013 downloading not moving from 0% in client machines as you mentioned in your steps to deploy office 2013 using sccm 2012
I have office 2013 standard licensed edition x32 bit which is having admin folder with it ,

now how should I deploy there is no MSI file in my folder, as its already Licensed edition do I need to go through Customization or not ?

kindly guide me if my Office 2013 standard folder containing admin folder but I cant see MSI file
 

Prajwal Desai

Forum Owner
Staff member
3,636
441
183
Do you have KMS setup in your organization ?. How are the office products activated ?. I guess you are using MSDN copy of office, there is no admin folder with MSDN copy so you need to download Office Customization Tool 2013 from here.

If the Admin folder exists, the disk is a volume license edition. If the Admin folder does not exist, the disk is a retail edition.
 
OP
S

syed sameer

Well-Known Member
144
2
18
We activate organizational products using Internet I thinks it's called KMS and my office 2013 standard having admin folder already, even after that I try to deploy through customization also but still same problem, do I really need to go through customization tools as I'm having admin folder? Now what steps do I need?
 
OP
S

syed sameer

Well-Known Member
144
2
18
Dear

see the attachment for your understanding as My Office 2013 standard is contains admin folder and there is no MSI found in the folder
 

Attachments

  • Untitled2.png
    Untitled2.png
    149.4 KB · Views: 73
  • Untitled3.png
    Untitled3.png
    137.4 KB · Views: 68

Maunil Mehta

Well-Known Member
114
17
18
Hi Syed,

Please, login to Particular DP and see D, E or F drive under source location folder and check either souce is available or Not.

Check Content.lib folder and see source files copied over there or not. If available means DP has the package source
 

Maunil Mehta

Well-Known Member
114
17
18
Secondly,

Check the particular package and right click on property and go to tab distribution setting option where it is showing Priorities for Pacakge distribution

There is one checkbox called distribute all the content for this package to preferred distribution points
It should be checked (\/)
 
OP
S

syed sameer

Well-Known Member
144
2
18
Dear Prajwal

I checked in My Server DP D, and C drive Source location folder available and Content.lib folder also available but see the attachment of content.lib folder

and as you said I right click on package and select the check box of Distribute all the content for this package to preferred distribution points and deployed the package again but application still stuck at downloading in client not moving form 0%, I tried all possibilities still nothing improved , I removed the package and added but still same
 

Attachments

  • source file available.png
    source file available.png
    55.7 KB · Views: 88
  • Untitled.png
    Untitled.png
    131.1 KB · Views: 91

Maunil Mehta

Well-Known Member
114
17
18
Hi Syed,

In content.lib foloder your package ID is available, then it should issue with IIS roles and server.

Please check the IIS web server role and request asssignment/permission for you particular package.
 
OP
S

syed sameer

Well-Known Member
144
2
18
can you guide me how to check IIS web server role request assignment /permission in my sccm server

along with your support I tried all my possibilities still setup.exe not downloading in client ccmcache folder remaining all folders are downloading
 
OP
S

syed sameer

Well-Known Member
144
2
18
Hi Prajwal

after several trials now client receiving Office 2013 application, but taking long time than usual its taking more than 10 hours to download and install through sccm
 

Cathy Patanakarun

New Member
2
2
3
Hello! I'm fairly New to SCCM 2012 my self, but i had a similar problem. I solved it by changing a setting in the package.
Right click Your package and choose "Properties". Then go to "deployment types" and choose the package, then "edit"

In the "content" page at the bottom you'll find an option called "Deployment options" - Choose "Do not download content" :)

Hope this will help :)
 

Attachments

  • 2016-01-22 09_22_56-Microsoft Office Professional Plus 2013 Properties.png
    2016-01-22 09_22_56-Microsoft Office Professional Plus 2013 Properties.png
    34.3 KB · Views: 316
  • 2016-01-22 09_26_13-Microsoft Office Professional Plus 2013 Properties.png
    2016-01-22 09_26_13-Microsoft Office Professional Plus 2013 Properties.png
    42.6 KB · Views: 336
  • Like
Reactions: Prajwal Desai
Solution
Status
Not open for further replies.

Forum statistics

Threads
4,383
Messages
17,189
Members
8,865
Latest member
ChloeY